OPTIFERM B / BA / Č

na kvasenie 100 l muštu

Kvalitu vína ovplyvňuje viac faktorov. Čistota a hygiena pivnice a sudov, termín zberu úrody a spôsob jej spracovania a vo veľkej miere aj plynulé, bezpečné a dokonalé kvasenie.
Práve tento posledný faktor môžeme zabezpečiť pomocou kvasných setov OPTIFERM, ktoré predstavujú osvedčené kvasné technológie.

OPTIFERM B – pre kvasenie muštov bielych odrôd bez výraznej arómy
OPTIFERM BA – pre kvasenie muštov bielych aromatických odrôd
OPTIFERM Č – pre kvasenie muštov červených odrôd

Jednotlivé sety obsahujú prípravky, ktoré sa v kvasnom procese na seba naväzujú a zároveň aj dopĺňajú. Sú vyrobené na prírodnej báze a vyznačujú sa perfektnou čistotou a vysokou kvalitou.

Obsah setov:
Lallzyme HC / Cuvée Blanc / OE pektolitický enzým 2/2/2 g    1 ks
Uvaferm Danstil A / SLO / CM – vín. kvas. 10 g                      2 ks
UVAVITAL kompl. výživa kvasiniek 10 g                                3 ks
Opti WHITE / RED špec. výživa kvasiniek 10 g                       3 ks

Záručná doba: 3 roky od dátumu výroby

Krajina pôvodu: EU
Vyrába: Danstar Ferment A. G., Francúzsko
Dodáva: NATURA Kolíňany s.r.o., Pod Borinou 23, 951 78 Kolíňany naturanerez@gmail.com


ENZÝMY:

LALLZYME HC
Špeciálny pektolytický enzým s vysokou čistotou
− na zvýšenie výťažnosti muštu
− na zosilnenie aromatického charakteru vína
− na skrátenie doby výlisnosti a na ľahšie lisovanie
− skracuje dobu a kvalitu čírenia, ako aj filtrovateľnosť vína
− udržuje sviežosť vína, znižuje náklonnosť na starnutie vína

Návod na použitie:
Obsah vrecka rozpustíme v 1 dcl vody a pridáme do 150 kg zomletého hrozna. Dôkladne premiešame, necháme stáť 30 min a potom lisujeme.
Hmotnosť: 2 g


LALLZYME CUVÉE BLANC
Maceračný, pektolytický enzým aromatických bielych odrôd hrozna.
− používa sa pri dlhodobej macerácii (6-12 h) pri teplote 12-15 °C u voňavých aromatických odrôd hrozna
− na zvýšenie výťažnosti muštu
− na uvoľnenie aromatických látok už pri lisovaní
− na skrátenie doby výlisnosti a na ľahšie lisovanie
− skracuje dobu čírenia, zvyšuje kvalitu čírenia ako aj filtrovateľnosť vína

Návod na použitie:
Obsah vrecka rozpustíme v 1 dcl vody a pridáme do 150 kg zomletého hrozna. Dôkladne premiešame, necháme stáť 30 minút a potom lisujeme.
Hmotnosť: 2 g


LALLZYME OE
Maceračný, pektolytický enzým červených odrôd hrozna.
− používa sa pri dlhodobej macerácii (6-12 h) pri teplote 15-20 °C aj pri kvasení na šupách
− zosilňuje odrodové a korenisté arómy
− zvyšuje stabilitu farby

Návod na použitie:
Obsah sáčku rozpustíme v 1 dcl vody a pridáme do 150 kg zomletého a už zasíreného hrozna. Dôkladne premiešame, pri macerácii necháme stáť 6-12 h a potom lisujeme. V prípade kvasenia na šupách lisujeme po vykvasení (10-12 dní).
Hmotnosť: 2 g


KVASINKY:

UVAFERM DANSTIL A
Univerzálne kvasinky pre biele, rosé a červené vína s ovocnou arómou
− zabezpečí rýchle a šetrné kvasenie (7-10 dní) a pomalé konečné prekvasenie bez peny
− obsahuje "killer” faktor na potlačenie divokých kvasiniek
− kvasí už od 10 °C s vysokou toleranciou voči alkoholu
− je vhodný aj na kvasenie ovocných vín a rmutov

Druh kvasiniek: Saccharomyces cerevisiae

Návod na použitie:
Obsah dvoch vreciek (20g/100 l) za pomalého miešania rozpustíme v 2 dl vody bez chlóru (35-40 °C ), necháme stáť 15 minút a potom pridáme do 100 litrov muštu (rmutu) a dôkladne premiešame, pričom dbáme na to, aby rozdiel teploty medzi pridanými kvasinkami a muštom nebol väčší, ako 10 °C. Ak tento prípad nastane, do kvasiniek pridáme 2 dcl muštu a počkáme 15 min. Ak teplotný rozdiel bude menší, ako 10 °C, zmes pridáme do muštu. V opačnom prípade tento proces zopakujeme.
Hmotnosť: 10 g


UVAFERM SLO/228
Kvasinky pre aromatické, harmonické biele vína.
− zvýrazňuje odrodový charakter a ovocné arómy
− zabezpečí plynulé konečné prekvasenie už od 8 °C s malou tvorbou peny
− znižuje pravdepodobnosť výskytu sírky
− obsahuje "killer" faktor na potlačenie divokých kvasiniek
− má vysokú toleranciu voči alkoholu do 16 obj.%

Druh kvasiniek: Saccharomyces cerevisiae

Návod na použitie:
Obsah dvoch vreciek (20g/100 l) za pomalého miešania rozpustíme v 2 dl vody bez chlóru (35-40 °C), necháme stáť 15 min a potom pridáme do 100 litrov muštu (rmutu) a dôkladne premiešame, pričom dbáme na to, aby rozdiel teploty medzi pridanými kvasinkami a muštom nebol väčší, ako 10 °C. Ak tento prípad nastane, do kvasiniek pridáme 2 dcl muštu a počkáme 15 min. Ak teplotný rozdiel bude menší, ako 10 °C, zmes pridáme do muštu. V opačnom prípade tento proces zopakujeme.
Hmotnosť: 10 g


UVAFERM CM
Kvasinky pre korenisté červené vína s jemnou ovocnou arómou
− podporuje vyváženú tanínovú štruktúru
− vytvára plné červené vína s hlbokým charakterom
− zabezpečuje krátke a rýchle kvasenie a úplné prekvasenie

Druh kvasiniek: Saccharomyces cerevisiae

Návod na použitie:
Obsah dvoch vreciek (20g/100 l) za pomalého miešania rozpustíme v 2 dl vody bez chlóru (35-40 °C ), necháme stáť 15 min a potom pridáme do 100 litrov muštu (rmutu) a dôkladne premiešame, pričom dbáme na to, aby rozdiel teploty medzi pridanými kvasinkami a muštom nebol väčší, ako 10 °C. Ak tento prípad nastane, do kvasiniek pridáme 2 dcl muštu a počkáme 15 min. Ak teplotný rozdiel bude menší, ako 10 °C, zmes pridáme do muštu. V opačnom prípade tento proces zopakujeme.
Hmotnosť: 10 g


VÝŽIVA KVASINIEK:

UVAVITAL
Komplexná výživa kvasiniek
Zvlášť účinná kombinácia výživných látok pre kvasinky na kvasenie muštu a rmutu
− na rozmnožovanie kvasiniek a dokonalé prekvasenie
− znižuje riziko zastavenia kvasenia a pomáha znovunaštartovať kvasenie
− vo veľkej miere prispieva k zlepšeniu kvality vína
− stabilizuje arómy a farby – víno je plnšie a čírejšie
− aplikáciou sa výrazne znižuje riziko výskytu sírky
Zloženie: steny kvasinkových buniek, aminokyseliny, látky viažúce kyslík, mastné kyseliny, vitamíny

Návod na použitie:
Obsah vrecka rozpustíme v 1 dcl muštu, pridáme do 100 litrov muštu a dôkladne premiešame. Na tretí deň kvasenia a pred ukončením kvasenia pridáme ďalších 10g/hl UVAVITALu.
Hmotnosť: 10 g


OPTI WHITE
Výživa kvasiniek bieleho vína
− chráni pred oxidáciou vína
− vráti sviežosť starému vínu
− výrazne prispieva k aromatickej kvalite vína a zvýrazňuje odrodový charakter arómy vína
− zachováva stabilitu farby, zamedzuje hnednutiu
− zvyšuje stabilitu bielkovín a vínneho kameňa
− pri použití do rmutu zvyšuje intenzitu arómy destilátu

Návod na použitie:
Obsah troch vreciek (30g/100 l) rozpustíme v 3-5 dcl vody (15-20 °C ), nalejeme do 100 litrov muštu (rmutu) a dôkladne premiešame. Prípravok aplikujeme pred pridaním kvasiniek.
U aromatických odrôd sa odporúča pridať ďalších 20g/100 l prípravku po prvom stáčaní.
Hmotnosť: 10 g


OPTI RED
Stabilizátor farby červeného vína, výživa kvasiniek
− používa sa do rmutu, alebo do vykvaseného vína
− podporuje účinok tanínov
− harmonizuje chuťové vlastnosti vína

Návod na použitie:
Obsah troch vreciek (30g/100 l) za stáleho miešania rozpustíme v 3 dcl vody (15-20 °C ), nalejeme do 100 litrov rmutu (vína) a dôkladne premiešame. V prípade rmutu prípravok aplikujeme pred pridaním kvasiniek.
Hmotnosť: 10 g


RIEŠENIE SIRKY:

REDULESS W
Kvasinky s obsahom medi na ošetrenie sirky vo víne
− používa sa po ukončení kvasenia pre biele, ružové a červené vína
− spoľahlivo redukuje sulfitové väzby a sirkové tóny
− znižuje chuťové a pachové chyby zapríčinené fenolytickými látkami
− zlepšuje celkový dojem, plnosť vína
− nezvyšuje obsah medi vo víne

Návod na použitie:
Reakčný čas po aplikácii je 12 hodín. Po 2-3 dňoch (max. po týždni) víno stočíme. Pri výskyte sirky počas kvasenia aplikujeme prípravok UVAVITAL v množstve 10g/100 l. Ak je to nutné, pridáme ďalšie dávky UVAVITALu.
Hmotnosť: 10 g


Scroll To Top