REDULESS W
Kvasinky s obsahom medi na ošetrenie sirky vo víne
− používa sa po ukončení kvasenia pre biele, ružové a červené vína
− spoľahlivo redukuje sulfitové väzby a sirkové tóny
− znižuje chuťové a pachové chyby zapríčinené fenolytickými látkami
− zlepšuje celkový dojem, plnosť vína
− nezvyšuje obsah medi vo víne
Návod na použitie:
Reakčný čas po aplikácii je 12 hodín. Po 2-3 dňoch (max. po týždni) víno stočíme. Pri výskyte sirky počas kvasenia aplikujeme prípravok UVAVITAL v množstve 10g/100 l. Ak je to nutné, pridáme ďalšie dávky UVAVITALu.
Hmotnosť: 10g
COPPER DC
Roztok síranu meďnatého (1%) na odstránenie sírky a zápachov z vína bez stáčania
Použitie:
– Na odstránenie chuťových a pachových chýb, ktoré sú zapríčinené H₂S, DMS, merkaptanov a inými zlúčeninami síry (vajce, spálená guma, kapusta, kukurica atď.).
– Takisto sa môže použiť na „otvorenie“ aróm uzavretých reduktívnych vín a čiastočne na osvieženie starých vín.
– Znižuje pachové a chuťové chyby zapríčinené fenolytickými látkami.
– Zlepšuje celkový dojem a komplexnú kvalitu vína (plnosť v ústach) a zvýrazňuje ovocné tóny
Návod na použitie:
3-5 ml/hl na preventívne ošetrenie nových vín na zvýraznenie odrodových vlastností 10-20 ml/ hl na „otvorenie“ uzavretých reduktívnych vín 10-100 ml/ hl na odstránenie sulfidových zápachov
Objem: 300ml