Redox
Nové
prípravok na ošetrenie muštu
na ochranu aróm muštu, rmutu a mladého vína
chráni pred oxidáciou a nežiaducimi mikroorganizmami
This product is no longer in stock
Availability date:
Používa sa na získanie vín s bohatou arómou.
Zabraňuje tvorbe nepríjemných chutí (zapríčinené sírovodíkom alebo prchavými tiolmi). Obmedzuje vývoj oxidatívnych zlúčenín, ako je napríklad acetaldehyd. Pri spracovaní hrozna postihnutého Botrytisom má Redox Arom dôležitú úlohu pri ochrane muštu pred oxidačným účinkom enzýmu "laccase". Vína vyrobené pridaním prípravku Redox Arom sú intenzívnejšie, jemnejšie, majú čistejšie arómy a stabilnejšiu farbu. Vysoko efektívny produkt, najmä proti oxidácii (napr. hnednutie).
Obsah: kyselina askorbová (35%), disiričitan draselný (55%), taníny (10%)
20g prípravku na 100 litrov uvoľní cca. 60mg/l voľného SO2
dávkovanie | 10-20g/hl |
hmotnosť | 1000g |