Pomocou tohto refraktometra môžete merať obsah cukru (BRIX%) v mnohých produktoch:
- v muštoch (na druhej strane stupnice vidíte očakávanú úroveň alkoholu vo víne);
- v kvase (a okamžite získate aj očakávanú hladinu alkoholu v destilátoch);
- v hrozne;
- v sladkých roztokoch;
- možno kalibrovať na ďalšie vodné roztoky a použiť na kontrolu kvality.
1Brix% = 1 g cukru v 100 g roztoku (pri 20 °C)
Presnosť: 0,2 BRIX%
MANUÁLNY REFRAKTOMETER: 0 až 40 BRIX% s automatickou teplotnou kompenzáciou (ATC)
KALIBRAČNÉ ROZTOKY SÚ SÚČASŤOU BALENIA
OBSAH MERANIA: Obsah cukru v množstve 0-40 BRIX%
Vypočítaný parameter: objem alkoholu% (ak sa celkový obsah cukru stane alkoholom) 0 až 25%
PRESNOSŤ: 0,2 BRIX%